Na Hviezdoslavovom námestí sa dajú ochutnať turecké špeciality

26.05.2012 Bratislava

Bratislava 26. mája (TASR) - Na sladkú baklavu z medu a orechov, turecké plnené palacinky gozleme, pizzu lahmadžun či syrový koláč burek chcú prilákať organizátori Turecko-slovenského dňa, ktorý sa dnes koná na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Na programe je prezentácia tureckej a slovenskej kultúry a pre deti sú pripravené tvorivé dielne.

"Cieľom akcie je zblížiť oba národy prostredníctvom kultúry a budovať medzikultúrny dialóg, ktorý je veľmi dôležitý pre rozvoj diplomatických vzťahov, priateľských vzťahov alebo aj hospodárskej spolupráce," povedal pre TASR viceprezident Turecko-slovenskej aliancie pre vzdelávanie a rozvoj Lukáš Zvala. Na podujatí vystúpia umelci, ktorí predvedú tradičné turecké tance, ale aj folklórny súbor z Malaciek. Spoznávať slovenskú kultúru prídu podľa organizátorov desiatky rodín z rakúskej Viedne a z Turecka.

Aliancia organizuje podujatie v spolupráci s bratislavským Starým Mestom a podporili ho aj ministerstvo kultúry a turecké veľvyslanectvo na Slovensku. Vystúpenia umelcov sú naplánované na popoludnie a potrvajú až do večera.
 

Vyberte región